visual1

OntstaanHet ontstaan van Rock over Halsteren

2006: Al lange tijd liepen Bart en Floran op tegen een groot gebrek aan live muziek in de regio van Bergen op Zoom, het enige echte poppodium van Bergen was al bijna 10 jaar dicht en vele cafés verzorgden voornamelijk coveravonden. Niet echt iets waar de beide heren warm voor liepen.

Op een druilerige avond bespraken de vrienden in hun stamkroeg ‘de Biebar’ dat er snel verandering in moest komen. Ze keken eens goed rond en zagen mogelijkheden, in hun eigen favoriete kroeg nota bene. Na een gesprek met de eigenaar werd al gauw de eerste editie een feit. En wat bleek? De regio van Bergen op Zoom zit vol met goede rockbands, die nauwelijks de kans kregen om hun kunnen te laten zien. Het publiek dat in grote getale opdook was laaiend enthousiast en de aandacht van de pers was niet van de lucht. Ook bij latere edities van het festival bleek het niveau van de Bergse Rockbands zeer hoog te liggen!

Niet lang na de eerste editie vertrok Floran naar Estland, maar dat weerhield Bart er niet van om door te gaan met het promoten van bands in De Biebar. Toch wilde hij verder, maar omdat te bereiken moest hij de zaken nog serieuzer aan gaan pakken. Dat kon hij echter niet alleen. In 2008 besprak hij zijn ideeën met Joep, een schoolmaatje en fanatiek gitarist. Die wilde wel helpen en samen zetten ze de schouders eronder. In maart 2009 was de ‘stichting Rock over Halsteren’ een feit!

Ondertussen werd de stichting groter en groter en extra ondersteuning voor de financiën waren hard nodig. Martijn, fanatiek bezoeker van Rock over Halsteren en begiftigd met een affiniteit voor tabellen, valuta’s en getallen wilde wel helpen en werd eind 2009 beëdigd als Penningmeester.

In de afgelopen 5 jaar zijn er: 18 edities gehouden, verspreid over 24 dagen hebben we 42 bands de mogelijkheid gegeven te komen spelen met een totaal van 90 optredens! Hier zijn we natuurlijk erg trots op. Vandaar dat de Stichting besloten heeft het groter aan te pakken met het Rock over Halsteren Outdoor Festival op landgoed de Beek. Zodoende kunnen we nog meer plaats bieden aan het vele lokale en regionale talent dan zuid west Brabant rijk is.