visual1

Voorronde 2

zaterdag 24 mei 2014

Voorronde 2 in Café De Biebar te Halsteren

De volgende bands zullen strijden voor een plek op Rock over Halsteren 2014.

- WhYne
- Generation of Scars
- Deaf Old People

Dit is "niet" de speelvolgorde, die wordt namelijk op de avond zelf pas bepaald middels loting.

Wees dus op tijd aanwezig om alle bands aan te komen moedigen en te steunen, jullie als publiek dat aanwezig is die avond bepaald namelijk door te stemmen wie de winnaar zal zijn.

 

 

WhYne

whYne staat garant voor lekkere, maar soms ook stevige rocksongs, ondersteund door pakkende visuals.
In de zomer van 2010 smeden vier heren in een zweterig oefenhok in Breda een verbond.

Er zal gespeeld en veroverd gaan worden, net zo lang totdat bij iedereen de naam op de lippen zal branden.

Het tijdperk van het rockcollectief whYne is aangebroken.

http://www.whYne.nl

 

Deaf old People

De vijf leden van Deaf Old People (D.O.P.) uit Breda waren tieners en twintigers in de jaren 70 en 80 en zijn volop in aanraking gekomen met de toen in volle bloei verkerende metal-, punk- en hardcorescene. Bekende metalbands als Metallica, Slayer, Motörhead en Sepultura en misschien voor velen wat onbekendere, maar wel retegoeie en knalharde bands als Bad Religion, G.B.H., S.O.D., GangGreen en An...ti Nowhere League zijn dan ook de grote bron van inspiratie voor deze D.O.P. Een dosis stevige Thrash Punk, dat is wat je kunt verwachten tijdens een Deaf Old gig.
Na een reeks optredens als coverband met als hoogtepunt de deelname aan de kwartfinale van de Clash of the Coverbands in Breda’s muziektempel Mezz is de band begonnen eigen nummers te schrijven. De thrash en punk invloeden zullen duidelijk hoorbaar zijn met een strakke ritmesectie, scheurende en gierende gitaren en agressieve rauwe zang. Waar de oudere teksten nog scherp, kritisch en provocerend durven zijn, bieden de nieuwere toch ook vooral humor en een positieve, relativerende kijk op het leven. Deaf, old en blijkbaar ook wat milder geworden dus...
De band is momenteel ook bezig met een bijzonder project om, onder de vlag ‘Exploited by Deaf Old People’, een avondvullend programma met covers van de legendarische punkband The Exploited samen te stellen, waarmee ze vanaf eind 2013 ook de podia gaan bestormen. Dus gaat dat zien! En doe je DOPpen in!
 
https://www.facebook.com/DeafOldPeople
 

Generation Scars

Generation Of Scars is een Zuid-Bevelandse Oi!/punk/streetcore-coverband, opgericht in 2008. We spelen voornamelijk nummers van oude helden als Cock Sparrer, Misfits, 4Skins enz., maar spelen ook werk van recentere bands als Discipline en Harrington Saints. Na diverse naamsveranderingen en drummerswisselingen zijn we nu eindelijk klaar om de nummers live ten gehore te brengen. De songs hebben een hoog meezing-gehalte, biertje in de hand, rechtervoet ritmisch heen en weer en meebrullen maar!
 
https://www.facebook.com/pages/Generation-of-Scars/228833420545531