visual1

Gino’s Eyeball

Gino’s Eyeball

Gino’s eyeball werd gevormd in maart 1999 door drie dronken studenten die elkaar ontmoetten op school: Tom (guitar-vocals), Geoff (Bass-vocals) en David (Drums-vocals). Na een paar repetities op zaterdagnamiddag, besloten ze poppy punkrock te spelen beïnvloed door Green Day, Blink 182, Diesel Boy, MxPx en The Vandals. 

De naam Gino’s Eyeball werd eigenlijk enkel maar gekozen omdat de groep er zeker van is, dat niemand zoiets zou overnemen. En tenslotte, het is maar een groepsnaam! 

Hun eerste demo “Headin’ South” werd gereleased in 2001. Het kreeg goede reactie en tal van optredens in en rond het punkrock milieu met bands als Praga Khan, Noordkaap, Lawrence Arms.

In april 2003 nam de groep ook nog een split-CD op met No Strings Attached. November 2003. David besluit om te stoppen met Gino’s Eyeball, om zich volledig te focussen op zijn studies en zijn vriendin. De nieuwe drummer Jake was maar een telefoontje van hen verwijderd, en zo, een week later had de groep al een nieuwe drummer. 2004 startte zeer druk, de groep had ongeveer elke week een optreden tot juni. In Juli 2004 bracht de band hun tweede splitalbum uit met 16 Hour Drive, een band van San Diego, Californië in de VS. Dit splitalbum werd gepromoot door een Europees DIY tourtje doorheen Nederland, België en Oostenrijk.

Website: https://www.facebook.com/pages/Ginos-eyeball/183568635025029